Karavan kontrol sistemlerinde uygun fiyat garantisiyle profesyonel çözümler sunuyoruz.
Karavan yapımı nasıl oluyor? Sıfırdan bir aracı karavana çevirme aşamaları. Baştan sona çekme veya Motokaravan yapımı, gerekli belgeler nedir, malzeme listesi, kaça mal olur?, yapım projeleri ve iç dizayn firmaları fiyatları, ruhsat işlemleri vb. birçok konuda detay bulacağınız blog yazımızla kendinizde bir karavan yapabilirsiniz.
Öncelikle motorakavan, motorlu araç ile bütünleşmiş, tek parçadan oluşan ve iç düzeni kamp yapmaya elverişli, kendinden motorlu kamp taşıtlarıdır. Motorlu karavanların üç ana tipi vardır.
Güneş paneli güneşten gelen dalga boyunu elektrik enerjisine verimli bir şekilde çeviren sistemdir. Üzerinde güneşin vermiş olduğu ışık dalgalarını tutan ve içerisinde bu ışık dalgalarını çeviren sistem yer almaktadır.
Mekanizmalar üzerinde istenilen kontrolün gerçekleştirilebilmesi için stratejiler içeren sistemlere kontrol sistemleri adı verilir. Kontrol sistemi kontrol ve denetlenen sistemden oluşur.
Çekme karavan otomobil ve diğer motorlu taşıtların çeki demirleri ile bağlantı kurarak, çekerek götürebileceğiniz karavan türüdür. Çekme karavanlar motorlu taşıtlar haricinde başka bir çekiş modeline sahip değildir.
Hafif olması nedeni ile en çok merak edilen, çekme karavanlar için geçerli bir durumdur. 750 kg altı demek, karavanın seyir halinde iken donanımları ve kişisel eşyalarınız ile birlikte 750 kiloyu aşmaması gerekir.
750 kg üstü olanların O2 belgesi ve ruhsatı, ayrı bir plakası ve her yıl muayene olması gerekir. 750 kg üstü çekme karavan için BE – CE veya DE Sınıfı ehliyete sahip olmanız gerekir.
Hayallerinize giden yolda sizlerle buluşacağımız için heyecanlıyız. Karavan yapımında, ihtiyaç ve beklentilerinizi karşılamak için fiyat ve kalite açısından ilk tercih oluyoruz.
Bizimle iletişime geçin , uzman ekibimizle ücretsiz keşif yapalım uygun fiyatlar ile size en uygun teklifi sunalım.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore
Karavan almaya karar vermeden önce makalemizdeki artı ve eksileri ile çekme karavan ve motokaravan karşılaştırmasını okuyup, aşağıdaki soruları kendinize göre cevaplayarak doğru karar verin.
Bir karavana sahip olduğunuzda düzenli masraf hanesinde en üst sırayı karavan vergileri alır. Ancak çekme karavan kullanıcılarının 2022 yılında da bu masraftan muaf olduğunu belirtmeliyiz. Çekme karavanlar için karavan vergisi 2022 yılında da sıfır olarak belirlendi. Yani, çekme karavanın ağırlığı her ne olursa olsun vergiden muaf. Trafikte seyretmesine rağmen motorsuz olması edeni ile ek vergi yüküne sahip olmayan çekme karavan, bu anlamda kullanıcılarının yüzünü güldürüyor. Ancak elbette çekme karavan için kullanacağınız yüksek motor gücüne sahip aracınızın 2022 yılı MTV dilimini kontrol etmelisiniz. Motokaravan vergisi 2022 listelerinde, hemen her yıl olduğu gibi 750 kilogram üstü karavanlar için farklı motor güçlerine ve farklı yaş aralıklarına göre farklı vergiler karşımıza çıkıyor. 0 km ile 6 yaş arasındaki motokaravanlar için karavan vergisi, daha yaşlı motokaravan modellerine göre oldukça yüksek. 16 yaşından daha eski motokaravanlarda karavan vergisi 2022 fiyatları hala cazibesini koruyor.
En düşük karavan vergisi, 509 lirayla 1900 santimetreküp ve altı motora sahip 16 yaşından büyük karavanlara ait. Eğer sıfır bir motokaravan almayı düşünüyorsanız ve motor hacmi 1900 santimetreküpün üzerindeyse ödeyeceğiniz karavan vergisi 2022 yılı için 2.075 lirayı buluyor.
Karavan severlerin en çok mağdur olduğu vergilerden olan özel tüketim vergisi 2022 yılına kadar yüzde 220 olarak uygulanıyordu. Son derece yüksek olan bu oran, karavan taleplerinin de düşük kalmasına neden oluyordu. 2022 yılına gelindiğinde ÖTV oranı karavanlar için %45’e indirildi. Bu durum, karavan fiyatlarının düşmesine ve karavan taleplerinin artış göstermesine katkıda bulundu.
Karavanda ÖTV oranlarının düşüşü hem karavan kiralama fiyatları hem de karavan satış fiyatları üzerinde son derece olumlu bir etkiye sahip. Karavan sahibi olmak isteyenler, satın alacakları karavanın %45 oranında hesaplanacak özel tüketim vergisine ek olarak her yıl belirlenen tutarlarda motorlu taşıtlar vergisini de ödemeleri gerekiyor.
**Aracınıza Taktıracağınız Çeki Demirinin E Belgeli , Aracın Markasına Ve Modeline Uyumlu Olması Gerekmektedir.Çeki Demirli Araçlarda Ruhsatta “Çeki Demiri İfadesinin Bulunması Gerekmektedir. Marka Ve Modele Uygun Çeki Demirinin Taktırılması Ve En Uygun Yönlendirme Konusunda Aracın Teknik Servisine Danışılmalıdır. Çeki Demirinin Ruhsata İşlenebilmesi İçin Tse Onaylı Montaj Uygunluk Raporu Gereklidir. Montaj Uygunluk Raporu Tadilatçı Firma Tarafından Hazırlanır Ve Tse Araç Proje Müdürlüğü Tarafından Onaylanır. Onaylı Montaj Uygunluk Raporu İle Tüv Muayenesine Gereksinim Duymaksızın Noterler Üzerinde Ruhsat İşlemleri Tamamlanır.
**750 Kg. Altındaki Çekme Karavanları Ve 3,5 Ton Altındaki Motokaravanları B Sınıfı Ehliyetinizle Çekebilir / Kullanabilirsiniz.
Karayolları Ve Trafik Kanunlarına Göre 750 Kg. Üstü Çekme Karavanların Çekicisi Olan Aracın Plaka Ve Ruhsatına Vizeli Ayrı Bir Ruhsatının Olması Gerekmektedir. Burada Dikkat Edilmesi Gereken Husus İleride Karavan Ya Da Çekicisi Olan Araç Ayrı Ayrı Satılmak İstendiğinde Karavanın Vizesini Çekicisinden Ayırmak İçin Karavanın Tip Onay Belgesinin İsteniyor Olmasıdır.
Karayolları Ve Trafik Kanunlarına Göre 750 Kg. Ve Üzeri Karavan Çekebilmek İçin D
Sınıfı Ehliyet Sahibi Olmanız Gerekir. 28.04.1997 Tarihinden Önce Alınmış E Sınıfı Ehliyetiniz Varsa Bununla Da Kullanabilirsiniz.
Tamamen el yapımı karavanlarımızı siz müşterilerimizin hizmetine sunuyoruz. Tüm ürünlerimizi sizlerin istek ve ihtiyaçlarına göre tasarlıyoruz. Amacımız karavan ile çevreci tatil anlayışını yaygınlaştırmaktır.
Copyright © All Right Reserved – nodworks tarafından hazırlanmıştır.